Как да създадете онлайн магазин в WordPress

WooCommerce несъмнено е най-доброто решение за създаване на онлайн магазин в WordPress. Плюс това, това е една от най-добрите платформи за електронна търговия с отворен код. Цифрите говорят сами за себе си: над 4 милиона инсталации, рейтинг 4,5 (въз основа на над 3000 отзива) и 54 налични езика. WooCommerce се използва от 13,6% от всички уебсайтове, използващи WordPress, и 28% от всички сайтове за електронна търговия в Интернет. Това го прави не само най-популярната приставка за електронна търговия за WordPress днес, но и най-популярната приставка като цяло. В това ръководство ще ви преведем как да инсталирате и настроите онлайн магазин на WordPress и да добавите първите си продукти. Така че нека да започнем!

Инсталиране на WordPress

Ако все още не сте инсталирали WordPress CMS, е време да го направите. Можете да научите как да инсталирате WordPress в следващата тема, която ще публикуваме в нашия блог. Ако WordPress вече е инсталиран, продължете!

Инсталиране на WooCoomerce

Нека да преминем през процеса на инсталиране на WooCommerce стъпка по стъпка. Приставката е безплатна и можете да я инсталирате от хранилището на WordPress („Добавяне на разширение“ в административния панел).

Стъпка 1: Инсталирайте разширението

За да инсталирате WooCommerce от таблото си за управление, изберете WordPress Dashboard → Plugins → Add New, потърсете “woocommerce” и щракнете върху Install.

Стъпка 2: Активиране на приставката

Щракнете върху „Активиране“, за да активирате приставката.

Стъпка 3: Настройки на магазина

При активиране, съветникът за настройка на WooCommerce ще се отвори пред вас.

На първата страница трябва да попълните основните настройки на магазина: полета за град, адрес, пощенски код, валута и др.

Стъпка 4: Плащане

На тази стъпка трябва да изберете платежна система. Засега можете да плащате чрез PayPal и офлайн плащане (в брой). Винаги можете да добавите допълнителни опции за плащане с помощта на разширенията на WooCommerce.

Стъпка 5: Доставка

На новоотворената страница трябва да конфигурирате опциите за доставка и нейната цена. Засега има 2 опции: фиксирана цена и безплатна доставка. Но както е в случая с платежните системи, винаги можете да инсталирате допълнителни методи за доставка, като използвате разширенията на WooCommerce.

Стъпка 6: Препоръчително, но не задължително!

В този момент ще бъдете подканени да инсталирате допълнителни разширения и тема. Ако не се нуждаете от това, премахнете отметките от квадратчетата и щракнете върху „Напред“.

Стъпка 7: Активиране на JetPack

На предпоследната стъпка ще бъдете подканени да активирате JetPack. Това е универсален набор от полезни приставки за вашия уебсайт. JetPack замества десетки приставки и основната му функционалност е безплатна. Има много функционалности на JetPack: от персонализиране на външния вид до оптимизиране на скоростта на сайта. Щракнете върху Продължи с JetPack.

Стъпка 8: Готово!

След като активирате JetPack, ще видите последната страница на съветника за настройка. Сега можете да започнете да пълните вашия онлайн магазин със стоки.

Следете Блог новините на ИТ Академия Атлас, където ще публикуваме само полезни теми. Очаквайте скоро темата: Добавяне и управление на продукти в Woocommerce.

Запишете се за курса

Изграждане на Уеб Сайтове – Студенти и Възрастни