Често задавани въпроси
НАМЕРИ ОТГОВОРА НА СВОЯ ВЪПРОС ТУК

ИТ сферата е една от най-динамично развиващите се сфери. Това е широко-обхватно понятие с безброй възможности по целия свят. Тенденциите на растеж се запазват дори по време на кризата. Наблюдава се непрекъснат глад за квалифицирани специалисти.

ролята на IT специалистите не е само да разрешават технологични проблеми – те разрешават бизнес проблеми с помощта на технологиите. Затова е важно един специалист да разбира нуждите на бизнеса преди да разработи технологично решение. По този начин освен, че спестява време, усилия и ресурси, успява и да увеличи приноса си към организацията, като идентифицира най-рентабилното решение.

Без абсолютно никакъв опит, ще са необходими поне година, година и половина. Това се отнася и ако учиш по-бавно или ти липсва изградено алгоритмично мислене. Ако имаш логическо мислене и базови познания може да достигнеш до стаж или работа за около 6 месеца и година.

В случай че имаш желание да се развиваш в ИТ сферата трябва да знаеш, че за целта е необходимо да отделяш време ежедневно. Може да започнеш с решаване на елементарни логически задачи и постепенно към теория на програмирането и решаване на прости и по-сложни програмни задачи.

Средното възнаграждение в ИТ сектора варира между 4000 и 4200 лева като тя може да мине горната граница, в зависимост от притежавания опит. 

Обучението протича чрез представяне на презентации, теория и решаване на практически задачи. Първият час от всяка тема е теория, а след това курсистите решават задачи.

За да започнете обучение в ИТ Академия “АТЛАС” Ви е необходимо да притежавате желание, воля и упоритост за изучаване на ИТ технологиите.

Ще трябва да притежавате и носите личен лаптоп тъй като решаването на задачи и изработката на проекти в по-късен етап, е индивидуално.

Ако все пак не разполагате с личен лаптоп, ние ще Ви предоставим служебен за ползване на територията на академията.

Сертификатът е дигитален и се издава при успешно приключил курс. Получава се по електронната поща.

Сертификатът служи пред всички институции като документ за завършен курс, но не е гарант за научените умения.

Стартирането на кариера в ИТ сектора зависи единствено от Вашата воля и мотивация. След като сте приключили целия модул за възрастни, Вие ще имате възможност да кандидатствате по реални обяви за работа, но самото представяне зависи от Вас.

Отказването става по абсолютно всяко време чрез връзка с нас на посочените контакти тук